PRIČE KOJE SU POSLALI KORISNICI
 

Sve je manje mesta gde naši SF autori mogu da objavljuju svoje priče. Izdavači, jedan po jedan prestaju da se bave SF izdavaštvom, jakih SF magazina više nema.

Nama se s vremena na vreme javljaju ljudi i pitaju gde mogu da objave neku svoju priču.

Mislimo da je vrlo važno objavljivati, naročito ako se radi o autorima koji tek počinju da se ogledaju u pisanju. Njima su potrebni reperi i kritike da bi znali da li je ono što rade zaista ono pravo. Jedno je napisati priču i misliti da je ona dobra a sasvim drugo kada ti drugi kažu šta o njoj misle.

Zbog toga na ovom sajtu objavljujemo priče korisnika koje nam oni sami pošalju. Eto, neka ima jedno mesto gde možete da pročitate nešto novo, sveže, pa makar i početničko. Neko od čitalaca možda neće biti zadovoljan kvalitetom svih priča, ali i to je dobro, jer se i tako stvaraju i razvijaju kriterijumi.

No to ne znači da će na ovim stranama biti objavljene svi tekstovi koje nam pošaljete. Uveli smo određeni sistem ocenjivanja i ako zadovolje, biće objavljene. Kriterijumi koje koristimo u izboru su: pripadnost žanru, originalnost teme, subjektivna ocena kvaliteta, pismenost, broj već objavljenih priča istog autora i slično.

A sada pogledajte naš dosadašnji izbor:

Sebastian Adanko
SFERA

Lidija Beatović
AVATAR 3D

Jelena Đurić
JA U 2020

Branislava Čukurov
(VAN)ZEMALJCI

Brankica Kranjac
SUNCE ZADNJEG NEBA

Damir Mikloš
HOLCMANOVA POGODBA

Damir Mikloš
IMITATOR

Damir Mikloš
ŽIVOT U KANALIZACIJI

Ivica Milarić
HODNIK

Biljana Milovanović
NEZAVRŠENA PRIČA

Dragan Nedeljković
ENGARSKI LISTOVI

Predrag Nenadović
HOMO DUPLEX

Predrag Nenadović
SUSRET

Miloš Nicić
IZLOŽBA ILUSTRACIJA (WEB)

Uroš Radmanović
VOĐA

Jovan Selbi
SOBA

Goran Stevanović
OBRUČ

Dejan Stojiljković
IZA BREGA

Predrag Supurović
SUNCE

Predrag Tomić
TELEGRAMI

Darko Vrlac
JANA I ŽOHARI

Ivan Vukadinović
Rimska trilogija - I deo: VILE

Ivan Vukadinović
Rimska trilogija - II deo: ČUVARI

Ivan Vukadinović
Rimska trilogija - III deo: GOLA BRDA

Svetozar Zorbić
GOSPODAR LUTAKA

Svetozar Zorbić
SARMAGEDON


Ako ste se odlučili da nam pošaljete svoju priču pogledajte informaciju o tome kako treba da je pripremite. Razmislite i o učešću na Konkursu za najbolju SF&F priču.

Ovim pozivamo izdavače i udruženja koji u svojim izdanjima imaju prostora za nove SF priče da nam se jave i daju nam podatke kako i pod kojim uslovima objavljuju priče i na koji način ih treba dostaviti. Mi ćemo te podatke objaviti na ovom sajtu. Mislimo da ćemo na taj način doprineti opstanku SF-a kod nas.


SF Bay