INTERNET KONKURS
 

SFBAY je u saradnji sa edicijom ZNAK SAGITE raspisao Prvi internet konkurs za SF&F priču. Ideja je da neafirmisanim autorima, dakle onim potpuno nepoznatim, neobjavljivanim ili manje objavljivanim damo priliku da se pokažu svojim delima. Ovaj konkurs bi treba da im na neki način bude ulaznica u svet ozbiljnog pisanja.

Na konkursu dodeljujemo dve nagrade: nagradu žirija i nagradu čitalaca. U oba slučaja, nagrada je objavljivanje priče u časopisu Znak Sagite.

U ovom prvom konkursu odlučili smo se da, zbog kratkih rokova ograničimo dužinu priča na 10.000 znakova. Već smo imali primedbe da su kratke priče u stvari najteža kategorija pa ćemo razmotriti predloge da za sledeći konkurs to malo bolje regulišemo.

Da bi konkurs bio interesantniji posetiocima, postoji i treća nagrada, u stvari poklon besplatan primerak za troje slučajno izabranih čitalaca koji budu glasali na konkursu.

Učestvujte i obavestite svoje prijatelje da nam pošalju priče na konkurs. Rok je 10. januar 2003. godine.

Važna napomena za učesnike: obavezno pogledajte tekst objave konkursa i potrudite se da ispoštujete pravila.

Ukoliko se ne smatrate neafirmisanim autorom i spremni ste da svoje delo izložite najžešćoj mogućoj konkurenciji i kritici onda razmislite o tome da je pošaljete na konkurs Znak Sagite koji je takođe u toku.
 

Lista priča koje su do stigle na konkurs. Pročitajte ih i razmislite za koje ćete da glasate.

Kolevka Vremena

Susret u parku

Konačno riješenje

Čuvar

Dim

Terminacija po presudi

Red Inc.

Pakao

Druga prilika

Božić

Lepo sam im rekao

Dečak

Intervju sa...

Y sindrom

Banalna priča o zadovoljstvu, košmaru i strahu

Priča o nesrećnom hakeru

Flux

Ovo je konačna lista. Rok za slanje radova za ovogodišnji Konkurs je istekao. Sve priče koje su pristigle objavljene su na ovom mestu i ravnopravno učestvuju u izboru.

Obaveštenje: Priča Who Killed Mr. Moonlight? je isključena iz konkurencije zbog pokušaja autora da izigra koncept konkursa i na nepošten način osvoji nagradu. Sve poruke kojima je glasano za ovu pricu su nevažeće i neće biti uzete u obzir prilikom brojanje glasova. Molimo posetioce koji su glasali za ovu priču da glasaju ponovo.

KAKO DA UČESTVUJETE U GLASANJU

Rok za glasanje je bio 10. februar 2003. godine te je glasanje za ovaj konkurs zavrseno.

Uskoro očekujemo rezultate glasanja koji će ovde biti objavljeni.


REZULTATI

STiglo nam je dosta glasova čitalaca a očekujemo da ovih dana i žiri završi sa svojim ocenama radopva pa ćemo zbirne rezultate objaviti na sajtu.


SLEDEĆI KONKURS

Mnogi pitaju da li će biti sledećeg konkursa. Verujemo da hoće. Uslovi će biti slični ali biće i nekih organizacionih razlika s obzirom na sada već nekakva iskustva koja imamo.

Rokovi za slanje radova sada ne mogu biti utvrđeni i ibće utvrđeni nakon objavljivanaj rezultata tekućeg konkursa. Najverovatnije ćemo se odlučiti da izbor konkurs ide jednom godišnje i da na njemu mogu učestvovati svi radovi koji pristignu do određenog roka. Radove već sada možete da šaljete. Šaljite nam ih na isti način kao i za ovaj konkurs. Oni će na sajtu biti objavljeni pod šifrom a imena autora će biti otkrivena tek nakon objavljivanja rezuitata konkursa.

SF Bay